Scara din Santa Fe

Scara din Santa Fe a aparut ca urmare a unei erori de constructie, care nu prevedea nici o legatura intre parter si locul dediat corului. Locul ramas dupa terminarea bisericii pentru ridicarea unei scari din lemn a fost extrem de restrans si a fost foarte greu de gasit un tamplar care sa accepte construirea unei scari. Legenda spune ca dupa ce timp de noua zile calugaritele s-au rugat la Sfantul Iosif, despre care se spune ca a fost dulgher, la usa lor a batut un necunoscut.

Acesta a construit singur scara de lemn in spirala, care nu are nici un suport central si nu a folosit nici un cui sau vreun sistem de lipire. In 1878, cand si-a terminat lucrarea, dulgherul a disparut fara sa ceara ceva pentru munca sa sau fara ca cineva sa mai stie ceva despre el. Calugaritele au spus ca este un miracol, gandind ca insasi Sfantul Iosif a fost binevoitorul. Scara are 6,71 metri si 33 de scari si de atunci a devenit loc de pelerinaj.

Care sunt cele trei mistere? Identitatea dulgherului, faptul ca oamenii de stiinta nu-si explica stabilitatea scarii in lipsa unui pilon central si provenienta lemnului avand in vedere ca acea esenta nu exista in zona, iar ultimul detaliu este numarul de trepte, 33, exact varsta lui Hristos.

scari, scari din lemn, scari interioare, , , , Permalink

Comments are closed.