Scari din lemn de stejar

Scarile din lemn de stejar sunt de departe cele mai elegante si mai durabile. Stejarul este un lemn de esenta tare foarte des utilizat in constructiile din lemn si mobila. Stejarul se intalneste in zonele de campie dar poate fi gasit si in zonele de deal. Stejarul uscat natural este foarte scump si este folosit cu precadere la scarile interioare si mobila.

Scarile interioare din lemn de stejar desi au un pret mai mare sunt totusi cele mai cautate datorita rezistentei si nuantei deosebite a lemnului natur. Pentru aceste scari nu recomandam vopsirea lor ci acoperirea cu bait sau lac pentru a pastra aspectul dat de esenta de stejar.

Executam scari interioare din lemn de stejar, trepte si contratrepte, mana curanta si balustrii strunjiti sau frezati si mobila la comanda. Folosim stejarul si pentru acoperirea scarilor din beton sau metalice.

Folosim numai materiale de cea mai buna calitate si oferim lucrari deosebite pentru a satisface toate cerintele beneficiarului. Suntem disponibili in Bucuresti si zonele apropiate.

Posted in placare scari, scari, Scari Bucuresti, scari din lemn, scari interioare, stejar | Tagged , , ,

Promotie aprilie 2013

Promotia din luna aprilie 2013 vine cu reduceri de pret la urmatoarele produse:

scari interioare din lemn de stejar
balustrade scari
balustrii strunjiti
placare scari din beton cu trepte si contratrepte din lemn

Promotia se adreseaza clientilor din Bucuresti si zonele apropiate.
Va multumim pentru vizita si va mai asteptam.

Posted in placare scari, scari din lemn | Tagged , , ,

Promotie scari din lemn

Pentru luna decembrie 2012 va oferim preturi promotionale pentru urmatoarele  produse:

scari interioare din lemn masiv de stejar

scari interioare din lemn masiv de brad

placare scari interioare cu trepte si contratrepte din lemn de stejar

placare scari interioare cu trepte si contratrepte din lemn de brad

Nu ezitati sa sunati pentru a beneficia de o calitate exceptionala la preturi promotionale.

Posted in placare scari, scari din lemn | Tagged , ,

Avantajele construcţiilor de lemn

Avantajele construcţiilor de lemn

1. Densitatea aparentă redusă faţă de rezistenţa relativ mare.  Comparativ cu densitatea celorlalte materiale principale de construcţie (zidărie, beton armat, oţel, etc.) se poate constata că lemnul este de 3,5 … 16 ori mai uşor iar raportul dintre rezistenţă şi densitate are valoarea comparabilă pentru lemn şi oţel, atât la compresiune cât şi la întindere.

2. Greutatea redusă a lemnului face ca toate construcţiile realizate din acest material să prezinte o comportare favorabilă la acţiunea seismică, să poată fi amplasate cu mai multă uşurinţă pe terenuri dificile de fundare şi să necesite consumuri mai reduse de materiale în structurile de fundaţii.

3. Prelucrarea şi fasonarea uşoară a lemnului atât în uzină cât şi pe şantier, datorită rezistenţelor reduse la prelucrare, cu posibilitatea executării construcţiilor în orice anotimp, fără ca să necesite măsuri speciale de execuţie. Viteza de execuţie este mare, prin eliminarea lucrărilor umede specifice construcţiilor din beton armat sau zidărie, iar darea în exploatare a construcţiilor de lemn este posibilă imediat după terminarea lucrărilor.

4. Existenţa mai multor sisteme de asamblare, cu posibilitatea demontării şi a refacerii parţiale sau totale a elementelor şi construcţiilor.

5. Posibilitatea realizării unor forme şi gabarite deosebite care sunt dificil sau chiar imposibil de realizat cu alte materiale de construcţie. Există construcţii din lemn sub formă de arce sau cupole cu deschideri ce ating 100 m.

6. Proprietăţile termice sunt favorabile pentru construcţii. În comparaţie cu oţelul, betonul şi chiar cărămida, lemnul are : – coeficientul de conductibilitate termică ( λ ) mult mai redus, ceea ce justifică folosirea lui ca material pentru izolaţie termică cu bună eficacitate. Lemnul opune o rezistenţă termică, la trecerea unui flux de căldură prin el, de 300 – 400 ori mai mare decât oţelul şi de 7 – 10 ori mai mare decât betonul. – coeficientul de dilatare termică liniară în lungul fibrelor ( α ) redus face să nu fie necesare rosturi de dilataţie termică la construcţiile din lemn şi să prezinte o comportare bună din punct de vedere a rezistenţei la foc. Pentru lemnul de răşinoase, de exemplu, coeficientul α este de 4·10-6…5·10-6, adică aproximativ de 2-3 ori mai mic decât coeficientul de dilatare termică a oţelului şi al betonului armat.

7. Durabilitatea mare a construcţiilor din lemn, aflate într-un regim optim de exploatare, din punct de vedere a condiţiilor mediului ambiant Cheltuielile de întreţinere sunt cele de tip curent cu excepţia finisajului exterior care necesită întreţinere periodică (vopsea la 7…8 ani). Intervenţiile asupra elementelor de lemn, pentru consolidare sau refacere, se fac uşor şi la faţa locului.

8. Comportarea relativ bună din punct de vedere a rezistenţei la foc. Lemnul, deşi este un material combustibil, se comportă bine din punct de vedere a rezistenţei structurale la foc deoarece elementele masive se consumă relativ lent, cu o viteză de  0,5 … 0,7 mm / minut, ceea ce presupune o scădere a secţiunii transversale de 1 cm pe fiecare faţă într-un sfert de oră timp în care temperatura incendiului poate să ajungă la 700 – 800oC. Pe de altă parte, rezistenţa şi rigiditatea lemnului în interiorul secţiunii carbonizate rămân practic neschimbate.

9. Posibilitatea refolosirii lemnului, după o perioadă de utilizare, la realizarea altor elemente de construcţii şi utilizarea lui pentru producţia de energie face ca deşeurile să fie reduse.

10. Caracteristicile arhitecturale deosebite şi senzaţia de căldură pe care o dă lemnul făcând să fie folosit nu numai ca şi material structural dar şi ca material de finisaj sau aparent, cu efecte estetice deosebite.

11. Posibilitatea asocierii lemnului cu oţelul sau cu betonul şi formarea unor structuri mixte eficiente.

Posted in scari din lemn | Tagged ,

Balustrii din lemn

Oferim o gama variata de balustrii la comanda strungiti sau frezati din lemn masiv.

Balustrul este un stalp de forma unei coloane de dimensiuni mici, care sustine partea superioara a unei balustrade.

Conferiti stabilitate scarii dvs interioare cu balustrii de capat si intermediati din lemn masiv pentru a imbina calitatea cu frumusetea si durabilitatea.

Recomandam ca balustrii sa fie executati din aceeasi esenta de lemn din care sunt executate treptele.

Balustrii din lemn sunt utilizati atat la scarile din lemn cat si pentru scarile placate cu trepte si contratrepte din lemn.

Posted in placare scari, scari, scari din lemn, scari interioare

Scari din lemn de brad

 Scarile  din lemn de brad sunt cele mai cautate tipuri de scari.  In comparatie cu alte scari, scarile cu trepte din lemn de brad sunt mult mai usor de executat si montat, au un pret mai mic si in plus sunt foarte usoare. Intretinute cu grija scarile din lemn masiv de brad  au o durabilitate foarte mare si costuri de intretinere mici. Se pot proiecta sa sustina orice tip de greutate iar prin folosirea de balustrii strunjiti la mana curenta se obtine o scara interioara foarte frumoasa si eleganta. Pentru protectie se pot folosi atata lacuri transparente ce evidentiaza fibra lemnului dar si o gama foarte variata de nuante pentru a se incadra in ambientul constructiei. Va recomandam acest tip de scara pentru eleganta si pretul  ei. In Bucuresti oferim transport gratuit pentru scarile din lemn de brad.

Posted in scari, Scari Bucuresti, scari din lemn, scari interioare | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Scari interioare din lemn

Scarile interioare din lemn se preteaza in interiorul cladirilor de locuit si nu numai, datorita avantajelor pe care le aduc: sunt usoare, bune izolatoare, estetice. Conceptia si executarea unei scari, indiferent de tipul materialului folosit: lemn de brad, fag sau stejar, trebuie sa fie in concordanta cu stilul  constructiei.

Pentru scarile iinterioare din lemn masiv se recomanda ca lacuirea sa se realizeze imediat dupa slefuire pentru a impiedica absorbtiai umiditati din atmosfera.

Gama de scari interioare din lemn oferita de noi cuprinde modele diverse de balustri de capat, balustri intermediari, mana curenta, suport balustru, trepte si contratrepte din care puteti selecta componentele dorite pentru a obtine modelul de scara potrivit gusturilor dumneavostra.

Scara interioara din lemn reprezinta ultimul element din proiectul de constructie si amenajare a casei. Inainte de a incepe montajul scarii interioare casa trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie tencuita si finisata iar interiorul casei zugravit,  toate instalatiile sa fie functionale, mai ales cea termica atunci cand montajul se face in anotimpurile reci si umede: umiditatea ambientala nu trebuie sa depaseasca 60%, iar temperatura nu trebuie sa fie sub 10°C, ferestrele case trebuie sa fie deja montate.

Posted in scari, Scari Bucuresti, scari din lemn, scari interioare | Tagged , , , ,

Protejare scari interioare din lemn

Pentru protectia lemnului folosit la constructia scarilor interioare din lemn folosim produse  pe baza de rasini sintetice si naturale, pigmenti, solventi organici si aditivi. Prezinta aderenta  foarte buna, patrunde in structura lemnului, punand in valoare structura naturala a acestuia, formeaza pelicule lucioase si transparente cu rezistenta crescuta la actiunea radiatiilor solare.

Operatii:

slefuire în lungul fibrei cu hârtie abraziva ;
se desprafuiesc prin aspirare si apoi stergere cu o laveta din bumbac ;
se degreseaza cu  diluant ;
suprafetele din lemn taiat transversal se etanseaza cu un strat de lac incolor pentru lemn, dupa care se aplica baitul;
suprafetele mari se recomanda a fi lacuite intr-o singura etapa, fara intreruperi;
se recomanda aplicarea cat mai uniforma a grosimii baitului pe suport.

Posted in placare scari, scari, Scari Bucuresti, scari din lemn, scari interioare | Tagged , ,

Placari scari din beton

In cazul scarilor pe structura de beton,  se placheaza structura suport cu trepte si contratrepte din lemn masiv de brad, stejar sau fag.

Oferim variante diferite de executie a balustradei cu balustrii frezati sau strunjiti intr-o gama foarte variata.Se poate opta in functie de designul casei doar pentru placare cu treapta, contratreapta din beton putand fi ulterior tencuita si vosita in culori ambientale.

Elementele componente ale balustradei din lemn se particularizeaza astfel incat fiecare scara executata sa fie unica. Esentele de lemn si nuantele de culori pe care le oferim vor da un plus de eleganta si caldura locuintei.

Posted in placare scari, scari, Scari Bucuresti, scari din lemn, scari interioare | Tagged , , , , ,

Ce ofera www.scari-lemn.webuda.com

Va oferim o gama diversa de:

  • scari interioare din lemn
  • balustrade
  • mana curenta
  • balustri de capat si intermediari
  • trepte si contratrepte
  • placare scari metalice cu trepte si contratrepte din lemn
  • placare scari din beton cu trepte din lemn
  • placare scari din beton cu trepte si contratrepte din lemn
  • terase si foisoare
Posted in placare scari, scari, Scari Bucuresti, scari din lemn, scari interioare | Tagged , , , , , ,